Metro St. Pölten, Oostenrijk

ZERO 1: METRO vertrouwt op de efficiënte koeltechniek van Viessmann in de eerste PlusEnergy-groothandel in Europa

Geen emissie, maar honderd procent winkelervaring is te vinden in St. Pölten in Neder-Oostenrijk in de nieuwe, ultramoderne METRO-groothandel "ZERO 1" - Europa's eerste energieneutraal gebouw in zijn soort. Dit wordt mogelijk gemaakt door een uitgekiend energieconcept. Om duurzaamheid en een aangename sfeer te combineren, slaat METRO in St. Pölten een nieuwe weg in. Voor de koudetechniek vertrouwt METRO op Viessmann Refrigeration Solutions, dat alle koelinstallaties heeft geleverd en geïnstalleerd.

Onze nieuwe winkel in St. Pölten is een belangrijke mijlpaal - niet alleen voor ons bij METRO, maar voor heel Europa. Het doel was vanaf het begin duidelijk: nul emissie. Dat hebben we volledig bereikt.

Markus Baier, Senior Department Manager Store Development & Maintenance bij METRO Cash & Carry Österreich GmbH.

Van volledig gekoelde verkoopruimtes, typisch voor het voorgaande winkelconcept van METRO Cash & Carry, is men afgestapt. In plaats daarvan zorgen efficiënte koelmeubelen voor optimaal gekoelde levensmiddelen.

Een totaal van 102 Viessmann-producten in St. Pölten zorgen voor een perfecte koeling, scoren punten voor hun energie-efficiëntie en zetten dankzij hun stijlvolle design ook visuele accenten voor de aangename sfeer in de winkel.

In totaal zijn 62 Viessmann meubelen geïnstalleerd in de koelruimte van het energieneutrale gebouw. 50 TectoDeck MD2 GD e-Novus multidecks zorgen voor een optimale energiebesparing dankzij deuren met dubbel glas. Bovendien bieden acht semi-verticale meubels TectoDeck SV1 Inspi een efficiënte koeling en eersteklas productzichtbaarheid. Vier TectoDeck LEHO 2 RI roll-in meubels onderstrepen ook het concept van duurzaamheid en winkelbeleving.

De vriesafdeling van de METRO-winkel is uitgerust met meubels uit de TectoFreeze-serie van Viessmann. Vier TectoFreeze VF1 Luxo-vriezers bieden klanten een uitstekend zicht dankzij grote, volledig glazen deuren. Daarnaast zijn 34 TectoFreeze IS1 Maxim vrieseilanden in gebruik, waarvan twaalf als omschakelbare plus-minus oplossingen. TectoFreeze IS1 Maxim past in een breed scala aan winkelconcepten dankzij het brede scala aan modellen. Twee andere modellen met positieve koeling zorgen ook voor optimaal gekoelde producten in de vleeswarenafdeling.

Bijzonder duurzaam: in alle Viessmann koelinstallaties wordt alleen het natuurlijke koudemiddel R744 (CO2) gebruikt. Bovendien wordt de restwarmte van de koelsystemen benut om het filiaal te verwarmen. De restwarmte wordt ook gebruikt om warm water te bereiden. De genoemde koelmeubelen werden in de vestigingen van Viessmann Hof en Porvoo specifiek op klantspecificatie geproduceerd.

Onze referenties

Hieronder kunt u de succesverhalen lezen van onze klanten in de food retail. Klik op de link om alle referenties te zien. Bezoek de pagina met referenties. Visit the references page