ESyCool green van Viessmann ontvangt de IKU-prijs

IKU Award 2017
IKU Award 2017 for Viessmann Refrigeration Solutions

Duurzame koeling op weg naar succes: de efficiënte en milieuvriendelijke energieoplossing ESyCool green van Viessmann Kühlsysteme GmbH sleepte gisteren de Duitse innovatieprijs voor klimaat en milieu, of in het kort de IKU (Innovationspreis für Klima und Umwelt) in de wacht. De ESyCool green oplossing, die door Viessmann ontwikkeld werd in samenwerking met de discountwinkel ALDI Nord, behaalde de eerste prijs in de categorie "Procesinnovaties voor klimaatbescherming".Joachim Janssen, mede-CEO van de Viessmann Group, nam in Berlijn de prijs in ontvangst van Jochen Flasbarth, staatssecretaris van milieu.

Het nieuwe type koelings- en warmtevoorziening voor supermarkten zorgt niet alleen voor een aanzienlijke verlaging van het energieverbruik, maar ook voor een beduidende vermindering van CO2-uitstoot. Met ESyCool green kunnen winkels met een zogenaamde nul-emissie worden gecreëerd – een van de belangrijkste duurzaamheidsdoelstellingen van de voedingsdetailhandel.

Wij zijn erg blij met deze prijs die nogmaals benadrukt hoe vernieuwend onze oplossing  is. Ze kan wijzen op kenmerken die uniek zijn op de markt – vooral op het gebied van energie-opslag in ijs.

Frank Winters, CEO of Viessmann Refrigeration Solutions

De video van ESyCool green kan here worden bekeken.