ESyCool green 

Alles voor duurzaam verwarmen en koelen met één bron.

Viessmann ESyCool green system with heatpumps


Viessmann ESyCool Green is een modulair system voor een efficient, milieuvriendelijk, verwarming- en koelsysteem in de voedingsmiddelen industrie.

Het geïntegreerde en modulair systeem is gebaseerd op het gebruik van de door Viessmann geproduceerde warmtepomp met het natuurlijke koudemiddel R290. Zij beschikken over de benodigde technologie om te koelen naast het genereren van warmte, waardoor men economisch kan koelen in de winkels. In de winter wordt de warmte van het koelsysteem ook gebruikt om het gebouw te verwarmen.


Voor het eerst is er een concept wat gebruikmaakt van thermische opslag voor energie en koeling in de foodretail. Het enorme energierendement die ontstaat bij de faseverandering van water naar ijs speelt hierbij een cruciale rol.

Met ESyCool Green zet Viessmann een opnieuw een maatstaf voor innovatieve en efficiente energietechnologie. Alle onderdelen voor de energiebesparende winkel van de toekomst zijn nu beschikbaar bij een bron en via één aanspreekpunt.


Voordelen van ESyCool green

  • Industrieel geproduceerde, geteste en gecertificeerde buiteneenheid in een omkasting (ook verkrijgbaar als binneneenheid) 
  • Afgestemd op de eisen van de geavanceerde gebouwtechniek in de internationale food retail (discounters, buurtwinkels en supermarkten)
  • Voor de integratie van het koelen van voedingsmiddelen en een op de behoefte afgestemde verwarmingstechnologie in gebouwen, aangevuld met een innovatieve ijsenergie opslag
  • Ingebouwde hydraulische module voor koudedrager gebaseerde koeling (koelkasten en koelcellen) en betonkern activering voor de verwarming van het gebouw
  • Kan worden uitgebreid met een PV-systeem om gebruik te maken van zonne energie
  • Kan worden uitgebreid met een aan het gebouw aangepast ventilatiesysteem

Bekijk de brochure van Viessmann ESyCool green voor meer informatie Viessmann ESyCool green brochure.

Viessmann ESyCool green combines heating and refrigeration for a food retail store into a sustainable total energy solution

Laat ons contact met u opnemen.